Sveriges bästa trollkarl för barn 2017

I helgen 3-5 mars avgjordes Svenska Mästerskapen i Trolleri i Växjö. Ca 100 trollkarlar samlades där och ca 30 Trollkarlar tävlade i olika grenar inom trolleri. I kategorin barntrolleri som handlar om att använda trolleri för att underhålla barn fick Dozzie flest poäng av Svensk Magisk Cirkels jury och blev därmed belönad med en silvermedalj.

Dozzie på Växjö teater under SM 2017. Foto: Malin Matson

-Det var en del nytt material som jag har jobbat fram tillsammans med min regissör Nalle Laanela och min stylist/kostymör Emma Dimitroglou. Vi ville skapa en akt med Sveriges längsta trollkarl som trollar fram en kanin och sedan tar hjälp av två barn som blir Sveriges kortaste trollkarlar. Ett nummer som fungerade bra på Växjös fina anrika teater. Men som också fungerar i Dozzies föreställning på barnkalas.

-Jag är väldigt glad och stolt över att ännu en gång bli prisbelönt för mitt trolleri. Det firades lite lagom på lördagen. För på söndagen var Dozzie tillbaka i Stockholm och trollade på tre barnkalas i Sollentuna, Stockholm City och Spånga.

Jag vill rikta ett stort tack till Nalle och Emma för all hjälp. De har verkligen hjälpt mig lyfta min show. Vi kommer att fortsätta arbeta med föreställningen och jag ser fram emot att ses på ett barnkalas hos fler barn.

Göran Sjöberg

Trollkarlen Dozzie

2017-03-07