Om Dozzie

Trollkarlen Dozzie eller Göran Sjöberg som han egentligen heter är född 1976 i Trångsund söder om Stockholm. Han började jobba som trollkarl 1995. Idag är han Sveriges mest anlitade trollkarl på barnkalas med flera tusen föreställningar i bagaget.

Allt började med att han åkte till EnglandTC_dozzie_ljus_ur_box_forweb en sommar på egen hand och letade upp trollkarlar i London som började lära honom en del enklare trick. Han vart biten och när han sedan träffade trollkarlen Rozzie hemma i Trångsund tog allting fart ordentligt. Några år senare blev han invald medlem i Svensk Magisk Cirkel.

Det var 1998 som Dozzie tog sitt artistnamn. Han skulle ställa upp i International Magics Close Up Competition. Detta var innan Göran Persson kom till makten och innan Sven-Göran Eriksson erövrade Engelsk fotboll. Namnet Göran visade sig vara svårt för Engelsmännen. Dozzie uttalas som ”does he” som på svenska betyder, ja just det…

Tonvikten i showen ligger på humor. Det viktigaste är att åskådarna har kul och att de skrattar gott. Showen anpassas lätt efter olika åldrar så att små barn och vuxna har roligt tillsammans. Emellanåt sker även ett och annat mirakel som får både barn och vuxna att häpna.

Korta fakta:

Namn: Dozzie

Riktigt namn: Göran Sjöberg

Yrke: Trollkarl sedan 1995

Svensk mästare i Barntrolleri 2012

Platser i Stockholm där Dozzie uppträtt: Överallt. På de flesta platser har han dessutom varit flera ggr. Tusentals barnkalas i Stockholm säger allt. Om han tröttnar på trolleri finns en öppning som taxichaufför.

Antal världsdelar som Dozzie trollat i minst två ggr: 4

Minnesvärda gig är många: Drog en gång trollerisakerna i en pulka över isen för att komma ut till en skärgårdsö som ej har biltrafik.

Så här säger några:
•-“Det där var det sju­kaste jag någon­sin sett!” –Adam Tensta, Artist
•-“Showen var väl­digt under­hål­lande. Även för oss vuxna.” –Samuel Fröler, Skådespelare
•-”Det var en riktigt rolig show.” -Henrik Dorsin, Komiker
•-”Det där var riktigt häftigt.” -Per Adolfsson, VD, Microsoft Sverige AB
•-”Jag har aldrig sett min dotter skratta så mycket.” –Hanna Graf
•-”Det var en riktigt bra dag för mitt barn.” -Greg Hancock, Speedwaystjärna
•-”Dozzie har trol­lat i snart 20 år och är fort­fa­rande inte trött. Hans van­liga publik består oftast av våra yngre med­bor­gare, men på Magic Bar showar han lika väl för våra medel­ål­ders medborgare.” -Arne Nilsson, Magic Bar Stockholm

Dozzie är en av Sveriges mest anlitade trollkarlar. De som har sett honom vet varför.

Här finns en film på folk som säger samma sak som ovanstående.

Här kommer lite länkar till olika bloggar om Dozzie.

Vill du boka Dozzie finns kontaktuppgifter här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.