Guinness rekord

Guinness rekordet för antalet trollkarlar i en och samma show efter varandra slogs under natten mellan torsdag och fredag i Rimini i Italien. Drygt 130 magiker från hela världen gick upp på scenen efter varandra för att göra ett trick var på ca en minut. Från Sverige deltog Dozzie med ett korttrick som han övat på under två års tid. På plats fick han även coaching av trollkarlar från USA och sitt Svenska team som hjälpte till med förberedelserna.

-Det var lite nervöst men jag såg till att vara utvilad innan föreställningen, säger en nöjd Dozzie som fick applåder av de andra trollkarlarna som var på plats för att följa rekordförsöket. Det blir alltid en extra press när TV är på plats och sänder.

Världsrekord

I Sverige regnade det och var kallt enligt rapporterna men i Rimini var vädret väldigt varmt. Anspänningen inför världsrekordförsöket tillsammans med värme och sol gjorde mig lite yr. Man vill gärna prestera när så många duktiga trollkarlar finns i publiken. Men teamet försåg mig med vätska så jag kunde vara med hela vägen. En fantastiskt rolig erfarenhet.

Ett stort tack går även ut till det finska teamet på plats som ordnade en plats där jag kunde förbereda mig.

Trollkarlen Dozzie har under en vecka varit och tittat på världsmästerskapen i trolleri. Dessa tävlingar anordnas vart tredje år i samband med en stor kongress då ca 3000 trollkarlar träffas för att utbilda sig inom trolleriet. Det är en vecka fylld av shower, seminarium och tävlingar där trollkarlar delar med sig av sina erfarenheter och hemligheter för att föra trollerikonsten framåt.